BHV cursus retail

Met een BHV cursus van NoRisk Veiligheidsopleidingen bezit u al binnen 4 uur over een BHV certificaat, geschikt voor de retailsector. Onze BHV cursus retail is speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de retailsector. Of u nu werkt in een winkel, winkelcentrum of distributiecentrum, wij zorgen ervoor dat u voorbereid bent op noodsituaties.

  • BHV cursus van maximaal 1 dag
  • Officieel certificaat na afloop van de BHV cursus
  • Opleidingen voor zowel beginners als cursisten die op herhaling komen

Wilt u een BHV cursus volgen bij NoRisk Veiligheidsopleidingen? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar 0529 820 210.

Wat is een bhv cursus retail?

Een BHV cursus retail leert u de essentiële vaardigheden om op te treden bij ongevallen, brand en andere noodsituaties binnen een retailomgeving. U leert onder andere hoe u eerste hulp verleent, een beginnende brand blust en een pand veilig ontruimt.

Waarom BHV essentieel is voor de retailsector

Veiligheid is cruciaal in de retailsector, zowel voor medewerkers als klanten. Een goed opgeleide bedrijfshulpverlener kan levens redden en schade beperken. Daarnaast is het wettelijk verplicht om voldoende BHV’ers in dienst te hebben. Met onze cursus zorgt u ervoor dat uw winkel, warenhuis of distributiecentrum voldoet aan de wettelijke eisen en voorbereid is op eventuele calamiteiten.

Inhoud van de BHV cursus retail

EHBO

Leer hoe u snel en effectief eerste hulp verleent bij verschillende soorten verwondingen. Dit omvat zowel spoedeisende als niet-spoedeisende hulp, zoals reanimatie en het gebruik van een AED.

Brandbestrijding en ontruiming

Oefen met het blussen van kleine branden en het veilig ontruimen van het pand. U leert omgaan met brandblussers, het herkennen van brandrisico’s en het opstellen en uitvoeren van een ontruimingsplan.

Communicatie en coördinatie

Ontwikkel de vaardigheden om effectief te communiceren tijdens noodsituaties en de coördinatie van evacuaties. Dit omvat zowel interne communicatie met uw team als externe communicatie met professionele hulpdiensten.

Doelgroep en voordelen van de cursus

Deze cursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de retailsector, van verkoopmedewerkers tot managers. De voordelen van de cursus zijn onder andere:

  • Verhoogde veiligheid: Zorg voor een veilige werkomgeving voor uw medewerkers en klanten.
  • Verbeterde noodrespons: Weet hoe te handelen in noodsituaties en beperk schade en letsel.
  • Wettelijke naleving: Voldoe aan de wettelijke verplichtingen voor bedrijfshulpverlening.

Cursusduur en kosten

De BHV cursus retail voor beginners duurt één dagdeel en kost €179,- inclusief lesmateriaal en certificaat. Voor degenen die hun kennis willen opfrissen, bieden wij ook een herhalingscursus aan die 2,5 uur duurt en €139,- kost.

Opleidingslocaties en incompany opties

Volg de cursus bij een van onze locaties in Nederland:

Of kies voor een incompany training, zodat u en uw team de cursus op uw eigen locatie kunnen volgen. Dit biedt flexibiliteit en minimaliseert verstoring van uw bedrijfsvoering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Aanmelden voor de BHV cursus retail

Klaar om uw BHV certificaat te behalen? Meld u vandaag nog aan voor onze BHV cursus retail. Voor meer informatie en inschrijving kunt u contact met ons opnemen via het offerteformulier of bellen naar 0529 820 210.

Veelgestelde Vragen

Hoe haal ik een BHV certificaat?

Direct na de cursus nemen we een examen af. Als u het examen succesvol behaalt, krijgt u een officieel getuigschrift dat geldig is bij elk bedrijf.

Is de BHV cursus verplicht?

Ja, ieder bedrijf is verplicht om ten minste één bedrijfshulpverlener in dienst te hebben. Deze verplichting geldt al bij bedrijven met één werknemer.

Hoelang is het BHV certificaat geldig?

Na het behalen van de cursus BHV is het certificaat één jaar geldig. Het is belangrijk om de cursus jaarlijks te herhalen om uw kennis en vaardigheden op peil te houden.

Welke onderdelen worden behandeld tijdens een BHV training?

De cursus bestrijkt brandpreventie en ontruiming en eerste hulpverlening. U leert branden blussen, evacuaties uitvoeren, en levensreddend handelen bij ongevallen.

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

EHBO richt zich op het bieden van directe medische hulp aan slachtoffers bij ongevallen. BHV richt zich op het verlenen van hulp en het coördineren van evacuatie bij calamiteiten in een organisatie.

Voor meer informatie, bezoek onze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen

Heeft u nog vragen over onze BHV cursus geschikt voor de retail of wilt u een offerte? Vul dan ons offerteformulier in of bel 0529 820 210.