BHV cursus bouw

Veiligheid is een topprioriteit op elke bouwplaats, zowel voor de arbeiders als voor iedereen die het terrein bezoekt. NoRisk Veiligheidsopleidingen begrijpt de bijzondere veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met werken in de bouw. Daarom hebben wij onze BHV cursus specifiek afgestemd op bouwprofessionals, zodat zij adequaat kunnen reageren in het geval van calamiteiten. Of u nu werkt op een kleine bouwlocatie of een groot bouwproject, onze cursus voorziet u van de noodzakelijke kennis en vaardigheden.

  • Eendaagse BHV cursus gericht op bouwplaatsen
  • Direct een erkend certificaat na afronding
  • Geschikt voor zowel nieuwe cursisten als herhaler

Bent u geïnteresseerd in onze BHV cursus voor de bouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar 0529 820 210.

Waarom BHV essentieel is op de bouwplaats

Op bouwplaatsen waar dagelijks wordt gewerkt met zware machines, elektrische installaties en gevaarlijke materialen, is de kans op ongelukken groot. Het correct handelen bij een noodsituatie kan het verschil maken tussen een klein incident en een groot ongeval. Een goed opgeleide BHV’er kan snel reageren bij ongevallen, brand of evacuaties en helpt om schade en letsel te beperken. Bovendien is het in Nederland verplicht dat elk bouwbedrijf voldoende BHV’ers in dienst heeft, afhankelijk van de bedrijfsomvang en het aantal werknemers.

Inhoud van de BHV cursus voor de bouwsector

Onze BHV cursus voor de bouw dekt alle cruciale aspecten van bedrijfshulpverlening, met speciale aandacht voor situaties die vaak op bouwplaatsen voorkomen.

EHBO

De cursus behandelt hoe u eerste hulp kunt bieden bij veelvoorkomende bouwongevallen, zoals vallen van hoogte, snijwonden door gereedschap of brandwonden door chemicaliën. Ook wordt u getraind in reanimatie en het gebruik van een AED, zodat u klaar bent om op te treden bij levensbedreigende situaties.

Brandbestrijding en ontruiming

Brandgevaar is altijd een groot risico in de bouw, zeker bij het werken met lasapparatuur, elektriciteit of brandbare stoffen. U leert hoe u een brand in de beginfase kunt bestrijden en hoe u mensen veilig van het terrein kunt evacueren in het geval van een grotere brand.

Communicatie en coördinatie

In noodsituaties is het van groot belang dat er helder en snel gecommuniceerd wordt. Tijdens de cursus leert u hoe u efficiënt kunt communiceren met collega’s en hulpdiensten, en hoe u een evacuatie kunt coördineren op een drukke en chaotische bouwplaats.

Voordelen van de BHV cursus voor bouwmedewerkers

Onze BHV cursus biedt tal van voordelen voor bedrijven in de bouwsector:

  • Verbeterde veiligheid: zorg voor een veilige werkomgeving voor uw werknemers en derden door goed getrainde BHV’ers die snel en effectief kunnen reageren bij incidenten.
  • Snelle en doeltreffende noodhulp: op een bouwplaats kunnen situaties snel uit de hand lopen. Een goed getraind team weet precies hoe ze moeten handelen, wat leidt tot minder chaos en een sneller herstel van de situatie.
  • Voldoen aan de wettelijke eisen: met voldoende opgeleide BHV’ers voldoet uw bouwbedrijf aan de wettelijke vereisten, wat u beschermt tegen juridische gevolgen en boetes.

Duur en kosten van de BHV cursus voor de bouw

Onze BHV cursus is efficiënt en gericht op praktische toepassing, zodat uw team snel weer aan het werk kan:

  • Duur: de basiscursus duurt één dagdeel en omvat alle belangrijke veiligheidsprotocollen die nodig zijn voor BHV in de bouwsector.
  • Kosten: de kosten bedragen €179,- per deelnemer, inclusief cursusmateriaal en een erkend certificaat. Voor medewerkers die hun BHV-certificaat willen vernieuwen, bieden we een herhalingscursus van 2,5 uur voor €139,-.

Locaties en incompany training

NoRisk Veiligheidsopleidingen biedt de BHV cursus aan op diverse locaties door heel Nederland, zodat er altijd een locatie bij u in de buurt is:

Wij bieden ook incompany trainingen aan, waarbij onze instructeurs naar uw bouwlocatie komen. Dit zorgt ervoor dat de training optimaal aansluit op uw specifieke werkomstandigheden en minimaliseert de verstoring van uw dagelijkse werkzaamheden.

Meld u aan voor de BHV cursus voor de bouw

Wilt u de veiligheid op uw bouwplaats verhogen en voldoen aan de wettelijke eisen? Schrijf u vandaag nog in voor onze BHV cursus voor de bouwsector. Voor meer informatie of om u in te schrijven, neemt u contact met ons op via het offerteformulier of bel naar 0529 820 210.

Veelgestelde vragen over BHV in de bouw

Heeft u vragen over onze BHV cursus? Hier zijn enkele antwoorden op veelgestelde vragen:

Hoe behaal ik mijn BHV certificaat?

Na het succesvol afronden van de cursus wordt er een examen afgenomen. Bij voldoende resultaat ontvangt u een officieel BHV certificaat, dat een jaar geldig is.

Is de BHV cursus verplicht voor bouwbedrijven?

Ja, ieder bouwbedrijf moet volgens de Nederlandse wetgeving minstens één BHV’er in dienst hebben, afhankelijk van de grootte van het bedrijf en het aantal werknemers.

Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de BHV cursus?

De cursus behandelt EHBO, brandbestrijding, evacuatieprocedures en communicatie, met speciale aandacht voor noodsituaties die typisch zijn voor de bouw.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen over onze BHV cursus voor de bouw of wilt u een offerte? Vul dan ons offerteformulier in of bel 0529 820 210.